Čočková polévka s rajčaty
250 ml čočky (hnědé nebo francouzské strakaté)
1,25 l vody
2 čl mletého koriandru
1 pl olivového oleje
1/4 čl asafoetidy
1/4 čl mletého černého pepře
1 čl soli
1 čl třtinového cukru
1 pl citrónové šťávy
250 ml oloupaných a nakrájených rajčat
1 pl rajského protlaku
1 pl nasekané čerstvé petrželky
Omyjte čočku, dejte ji do většího hrnce a vařte ji spolu s koriandrem na vysoké teplotě, občas zamíchejte. Snižte teplotu a pod pokličkou vařte asi 45 minut, dokud čočka nezměkne. V malé pánvi rozehřejte olej a osmažte asafoetidu a pepř. Přidejte koření do polévky, potom přidejte sůl, cukr, citrónovou šťávu a rajčata. Přiveďte polévku k varu, snižte teplotu a vařte ještě 5 minut. Nakonec přidejte protlak a petrželku.