Jednoduchá mung dálová polévka s ředkvičkou

145 g mung dálu

1,5 l vody

1 čl kurkumy

3 pl oleje

240 ml tence nakrájených bílých nebo červených ředkviček

1 - 2 sušená čili, rozdrcená

1 1/2 čl římského kmínu

1/4 čl asafoetidy

1 čl soli

 Omyjte dál a spolu s vodou, kurkumou a 1 pl oleje ho přiveďte k varu. Potom snižte teplotu a zakryté vařte asi 30 minut, přidejte ředkvičky a dále zakryté vařte asi 30 - 45 minut, dokud se dál neuvaří do měkka. V malém hrnci rozehřejte zbylé 2 pl oleje a osmažte čili a kmín, potom přidejte asafoetidu a smažte ještě 1 - 2 vteřiny. Koření ihned přelijte do polévky, zakryjte a nechte 1 - 2 minuty stát. Přidejte sůl, nasekané bylinky, zamíchejte a podávejte.