Krémová polévka z dýně Hokaido
90 g másla
1/4 čl muškátového oříšku
1/4 čl mletého pepře
1 kg dýně Hokaido nakrájené na kostky
750 ml vody
375 ml mléka
1 pl rýžové mouky
1 čl soli
1 pl smetany
2 pl nasekané čerstvé petrželky
V hrnci rozehřejte polovinu másla, přidejte muškátový oříšek, pepř a dýni. Krátce osmahněte a zalejte vodou. Přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, dokud dýně nezměkne. Ponorným mixérem rozmixujte dýni. Rozmíchejte si rýžovou mouku v malém množství vody a nalejte do hrnce. Za stálého míchání krátce povařte. Osolte. Nakonec přidejte mléko a zbytek másla. Na talíři polévku ozdobte smetanou a petrželkou.