Krémová polévka z dýně Hokaido

90 g másla

1/4 čl muškátového oříšku

1/4 čl mletého pepře

1 kg dýně Hokaido nakrájené na kostky

750 ml vody

375 ml mléka

1 pl rýžové mouky

1 čl soli

1 pl smetany

2 pl nasekané čerstvé petrželky

  V hrnci rozehřejte polovinu másla, přidejte muškátový oříšek, pepř a dýni. Krátce osmahněte a zalejte vodou. Přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, dokud dýně nezměkne. Ponorným mixérem rozmixujte dýni. Rozmíchejte si rýžovou mouku v malém množství vody a nalejte do hrnce. Za stálého míchání krátce povařte. Osolte. Nakonec přidejte mléko a zbytek másla. Na talíři polévku ozdobte smetanou a petrželkou.