Zelenina na kari
200 g brokolice nakrájené na malé růžičky
1 velká brambora oloupaná a nakrájená na 2 cm kostky
2 mrkve nakrájené na 1 cm kousky
125 ml zakysané smetany
250 ml mléka
2 pl rýžové nebo špaldové mouky
1/2 čl kari
1 čl mletého kmínu
1 pl mletého koriandru
špetka asafoetidy
1/2 čl soli
1 1/2 pl ghí
olej na smažení
Poduste brokolici doměkka. Brambory osmažte v oleji dozlatova. Potom stejně osmažte mrkev. Obojí nechte okapat. Rozehřejte ghí, přidejte mouku a mléko. Přiveďte k varu a vařte, dokud směs nezhoustne. Přidejte všechno koření a sůl. Vařte ještě 4 minuty. Vmíchejte smetanu. Do této omáčky přidejte zeleninu. Podávejte teplé.