Zelenina na kari

200 g brokolice nakrájené na malé růžičky

1 velká brambora oloupaná a nakrájená na 2 cm kostky

2 mrkve nakrájené na 1 cm kousky

125 ml zakysané smetany

250 ml mléka

2 pl rýžové nebo špaldové mouky

1/2 čl kari

1 čl mletého kmínu

1 pl mletého koriandru

špetka asafoetidy

1/2 čl soli

1 1/2 pl ghí

olej na smažení

  Poduste brokolici doměkka. Brambory osmažte v oleji dozlatova. Potom stejně osmažte mrkev. Obojí nechte okapat. Rozehřejte ghí, přidejte mouku a mléko. Přiveďte k varu a vařte, dokud směs nezhoustne. Přidejte všechno koření a sůl. Vařte ještě 4 minuty. Vmíchejte smetanu. Do této omáčky přidejte zeleninu. Podávejte teplé.