Jednoduché kičrí s koprem a rajčaty

150 g půleného hrachu

70 g rýže basmati

1,5 l vody

1 čl kurkumy

1/2 pl sušeného nebo 3 pl čerstvého kopru

1/2 čl garam masaly

3 pl ghí (přepuštěné máslo)

2 čl římského kmínu

1/2 - 1 celé červené čili

1/4 čl asafoetidy

2 střední rajčata, nakrájená na 8 dílků

1 čl soli

  Hrách namočte přes noc. Rýži properte a nechte okapat. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu, hrách, rýži, kurkumu, kopr a garam masalu. Snižte teplotu a částečně zakryté pomalu vařte 1 - 1 1/2 hodiny, dokud hrách není úplně měkký a voda se nevyvaří. Sundejte z plamene. V malém hrnci rozehřejte ghí a osmažte kmín a čili, potom přidejte asafoetidu a ihned na to rajčata. Smažte 1-2 minuty, dokud se rajčata částečně nerozvaří. Přelijte je do kičrí, osolte a podávejte.